Despre noi

Intrebari despre U.E? Apelati serviciul central de informare EUROPE DIRECT 0080 067 891 011

Cine suntem

Centrul de informare EUROPE DIRECT Nord-Est este membru al rețelei Europe Direct din România, care, la rândul său, face parte dintr-o rețea de centre la nivel european. Aceste centre aduc Europa mai aproape de cetățeni și îi ajută să se implice în dezbateri privind viitorul UE. Rețeaua este administrată de Comisia Europeană.

Puteți să ne contactați dacă aveți întrebări despre politicile, programele și prioritățile UE și dacă doriți să vă implicați în evenimente privind viitorul UE.

De asemenea, ne deplasăm în școli, unde organizăm prezentări, derulăm discuții despre UE și distribuim publicații oficiale.

Toate serviciile noastre sunt oferite gratuit.

Vă rugăm să rețineți că nu putem oferi consultanță juridică și nu suntem în măsură să interpretăm legislația UE.

Pentru a afla mai multe despre centrele din statele membre ale UE, inclusiv din România, vă rugăm să faceți clic aici : contactează UE  

 

Contactați-ne

EUROPE DIRECT Nord-Est

Adresa: Str. Lt. Drăghescu Nr. 9, Piatra Neamț, județul Neamț

Telefon: 0233 222 432

europedirect@adrnordest.ro

 

Program de lucru 

Luni - Joi: 08.00 – 16.30

Vineri: 08.00 – 14.00

 

Înființare și activitate

Începând de la 1 ianuarie 2008, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est  găzduiește unul dintre centrele Europe Direct din România, structură creată în cadrul unui proiect finanțat de către Direcția Generală Comunicare, prin Reprezentanța Comisiei Europene în România, dedicată în exclusivitate furnizării de servicii de informare europeană. 

Centrul constituie un punct local de contact între cetățeni și instituțiile Uniunii Europene. Misiunea asumată este furnizarea de servicii de informare europeană, diseminarea priorităților anuale de comunicare de la nivelul instituțiilor Uniunii Europene, informarea comunității regionale cu privire la teme variate de interes, pentru toate categoriile de public, prin următoarele mijloace: centru fizic de primire a utilizatorilor, cu program zilnic și acces liber; organizare de evenimente tematice și sesiuni ad-hoc de informare; informare în mediul online prin intermediul portalului dedicat, cedne.ro, și prin pagina de socializare, Facebook.com/CentrulEuropeDirectNordEst; buletin electronic de știri, transmis prin email, lunar, către abonați; publicații proprii, ce vin în completarea materialelor UE, și produse multimedia.