slide

Turism de aventură 
în nord-estul României

Ești activ, pasionat de mișcare, natură, aer liber, sporturi - mai pe scurt: turism de aventură?

Tocmai am lansat clipul de promovare a turismului de aventură în Regiunea Nord-Est România.

slide

Instrumente
de informare

Reteaua Europe Direct reprezinta unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeana pentru informarea cetatenilor si comunicarea cu acestia la nivel local. Reteaua cuprinde, la nivelul Uniunii Europene, 480 Centre de Informare Europe Direct, 400 de Centre de Documentare Europeana si 700 de membri Team Europe.

slide

Europa mai
aproape de tine

Vrei sa stii mai multe despre voluntariat in alta tara U.E? Iti cauti un loc de munca in strainatate? Doresti sa studiezi, sa calatoresti sau sa devii rezident al altui stat membru al Uniunii? Sau pur si simplu te intereseaza drepturile tale ca cetatean european, legislatia, institutiile si evenimentele importante din spatiul european. Contacteaza-ne pentru a afla mai mult!

slide

Despre noi

Incepand de la 1 ianuarie 2008, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est gazduieste unul dintre centrele EUROPE DIRECT din Romania, structura creata in cadrul unui proiect finantat de catre Directia Generala Comunicare prin Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, dedicata in exclusivitate furnizarii de servicii de informare europeana.

slide

Rețea EUROPE DIRECT

Intrebari despre U.E? Apelati serviciul central de informare EUROPE DIRECT 0080 067 891 011

MISIUNE EUROPE DIRECT

Centrele EUROPE DIRECT întrețin un dialog proactiv și constant cu cetățenii, pentru a încuraja participarea acestora la proiectul european. Organizând activități de informare și implicare, EUROPE DIRECT le permit cetățenilor să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la viitorul UE, participând pe deplin la procesul democratic european.

Cultivând o mai bună înțelegere a modului în care funcționează UE și democrația parlamentară, precum și înțelegerea aspectelor care intră în responsabilitatea UE, EUROPE DIRECT îi sensibilizează pe cetățeni cu privire la beneficiile care le sunt aduse de UE în fiecare zi, subliniind în același timp valoarea sa adăugată.

EUROPE DIRECT contribuie la identificarea aspectelor politicilor UE care sunt importante la nivel local și poate orienta mesajele și activitățile pentru a răspunde nevoilor locale. Prin activități de informare și de implicare a cetățenilor, EUROPE DIRECT ajută la pregătirea terenului pentru realizarea priorităților politice strategice ale Comisiei și Parlamentului.

De asemenea, EUROPE DIRECT iau în considerare așteptările cetățenilor și oferă feedback instituțiilor UE.

EUROPE DIRECT colaborează îndeaproape cu Reprezentanțele Comisiei și cu Birourile de legătură ale Parlamentului European (denumite în continuare „EPLO”) din statele membre respective. Centrele urmăresc, de asemenea, cooperarea cu alte rețele de informare și puncte de contact ale UE sau de la nivel local și promovează schimburile și coordonarea dintre acestea.

Aflați mai multe informații despre centrele UE accesând link-ul următor: contactează UE